unifi Home TV Bundle + unifi Plus Box

Nikmati 4K UHD/HDR

Internet berkelajuan tinggi dipadankan dengan pelbagai saluran menarik
unifi TV Ultimate Pack serta kandungan online beresolusi tinggi 4K UHD/HDR.

 

unifi Plus Box yang dikuasakan oleh AndroidTV membolehkan anda
stream pelbagai kandungan UHD menerusi pelbagai applikasi pilihan anda.

PERCUMA!

Dapatkan unifi Plus Box dengan langganan unifi Home TV Bundle.

Dikuasakan oleh androidTV, anda sekeluarga dapat menikmati hiburan tanpa had dengan lebih 70 saluran unifi TV Ultimate Pack selain applikasi streaming lain yang boleh dipasang melalui Google Playstore.

unifi Home Basic

Untuk yang sentiasa aktif.

 

Bagi anda yang sentiasa bergerak dan mengembara, unifi memahami keperluan anda dengan menawarkan internet tanpa had
dengan akses untuk menonton saluran TV kegemaran anda di mana jua melalui applikasi unifi Play TV.

 

Pakej unifi Home Basic tidak didatangkan dengan unifi TV Box, khas untuk anda yang mementingkan penjimatan.

Soalan Lazim

Cukai Perkhidmatan 6%

Harga yang dipaparkan tidak termasuk caj 6% cukai perkhidmatan (SST).

Perbezaan unifi Home TV Bundle & Home Basic

Pakej-pakej unifi Home TV Bundle didatangkan dengan penawaran unifi TV berserta unifi TV Plus Box yang membolehkan anda menonton siaran unifi TV di kaca TV anda bersama keluarga. 

Pakej unifi Basic pula tidak didatangkan dengan penawaran unifi TV. Jadi, sekiranya anda mahu menonton pelbagai saluran TV yang menarik bersama keluarga di keselesaan ruang tamu kediaman anda, anda perlu melanggan pakej yang terdapat melalui Home TV Bundle.

Anda perlu membuat pilihan yang tepat semasa mendaftar untuk mengelakkan kekecewaan nanti.

Adakah Pelanggan Diberikan Set Telefon Rumah?

Pihak TM tidak lagi menyertakan set telefon rumah untuk para pelanggan kediaman.

Sekiranya anda mahu menggunakan talian telefon yang disediakan bersama pakej unifi, anda boleh membeli set telefon tersebut di mana-mana cawangan TMpoint atau mana-mana kedai peralatan elektronik.

Langganan Minimum

tLangganan minimum pakej unifi Home adalah 24 bulan.
Kegagalan memenuhi kontrak ini akan dikenakan penalti bagi bulan yang belum dipenuhi berdasarkan harga pakej standard (tanpa diskaun).

Adakah Semua Kawasan Diliputi unifi?

Liputan unifi meliputi kebanyakan kawasan bandar dan pekan di seluruh negara, bergantung kepada ketersediaan infrastruktur fibre optic di kawasan tersebut.

Bagi kawasan yang belum menerima infrastruktur fibre optic, anda boleh melanggan pakej unifi Lite sebagai alternatif sementara.

Naiktaraf dari Streamyx/unifi Lite

Sekiranya anda merupakan pelanggan pre-unifi iaitu Streamyx atau unifi Lite, anda boleh menaiktaraf ke pakej unifi sekiranya kawasan anda dilengkapi rangkaian unifi. 

Sila hubungi kami untuk membuat semakan liputan unifi.

Adakah Saya Perlu Ke Kaunter untuk Melanggan?

Sekiranya anda melanggan melalui ejenunifi.com, kami akan mengaturkan proses pendaftaran termasuk urusan pengesahan biometrik (imbasan ibujari) di keselesaan anda, jadi anda tidak perlu membuang masa dan tenaga ke kaunter.

Pelanggan kami juga boleh menghubungi kami secara terus untuk sebarang pertanyaan berkenaan perkhidmatan dan bantuan am.

Perkhidmatan kami adalah percuma.

Temujanji Pemasangan

Pemasangan dilakukan oleh kontraktor yang dilantik oleh TM pada tarikh dan masa yang ditetapkan. 

Semasa proses pendaftaran, pihak kami akan mengaturkan tarikh paling awal yang tersedia untuk pemasangan. Sekiranya anda mempunyai tarikh pilihan sendiri, sila maklumkan kepada kami.

Pemasangan boleh dilakukan pada hari bekerja termasuk hari Sabtu. Walaubagaimanapun, sekiranya anda tinggal di apartment/kondominium, kontraktor hanya boleh melakukan pemasangan mengikut jadual yang ditetapkan oleh pengurusan bangunan anda. Sila rujuk kepada pihak pengurusan bangunan anda untuk waktu yang dibenarkan untuk pemasangan.

Sekiranya anda perlu membuat pindaan kepada tarikh/masa pemasangan yang sudah dijadualkan oleh pihak TM, sila hubungi talian Khidmat Pelanggan TM 100 dengan memaklumkan Order ID unifi anda.

Kos Pemasangan

Pemasangan standard adalah PERCUMA.

Sekiranya pemasangan anda dikenalpasti sebagai non-standard (contoh: panjang kabel melebihi 30m, pendawaian atas siling dll), kontraktor TM akan memaklumkan sebelum kerja-kerja pemasangan diteruskan. Sebarang caj pemasangan non-standard adalah dibayar terus kepada kontraktor TM yang dilantik.

Pertanyaan Lanjut

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lanjut berkenaan pakej dan pendaftaran unifi, sila hubungi kami di talian 018-3755580 (call/Whatsapp).

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lanjut mengenai bil, masalah teknikal dan sebagainya, sila hubungi Khidmat Pelanggan TM 100.

Bil Pertama unifi Anda

Bil pertama unifi anda akan dikeluarkan oleh pihak TM mengikut pusingan bil yang ditetapkan. Kebiasannya, anda akan menerima bil pertama dalam masa 2-3 minggu selepas pemasangan berjaya.

Bil pertama tersebut akan mengandungi caj prorata sepanjang 2-3 minggu pertama yang dikenakan + caj terdahulu sebulan dan kos setem duti sebanyak RM10.

Dapatkan unifi Home Fibre – dalam beberapa langkah mudah!

1. Daftar

Pilih pakej yang bersesuaian dengan keperluan anda dan daftar. Sekiranya anda tidak pasti pakej mana yang sesuai, anda boleh menghubungi kami untuk bantuan lanjut.

2. Pemasangan

Pemasangan unifi Home Fibre anda akan dijadualkan sepantas dalam masa 24 jam. Jangan bimbang, anda akan dimaklumkan tentang temujanji pemasangan secepat mungkin.

3. Nikmati

Selepas pemasangan selesai, anda boleh terus menikmati internet, unifi TV, panggilan telefon dan pelbagai lagi keistimewaan unifi, untuk anda sekeluarga!

Mengapa Daftar Melalui ejenunifi.com?

l

Professional

Kami merupakan penjual sah TM unifi yang memiliki kepakaran dan pengalaman dalam menguruskan proses pendaftaran unifi anda.

Mudah

Anda tidak perlu ke kaunter untuk pertanyaan dan urusan pendaftaran, kami mudahkan urusan anda. Hidup Lebih Mudah.

Pantas

Segala pertanyaan dan proses pendaftaran anda diuruskan dengan pantas dan tepat, tanpa perlu menunggu lama. Pemasangan juga boleh diuruskan dalam masa 24 jam.

Bantuan

Sekiranya anda memerlukan jawapan pantas tentang isu teknikal dan bil, kami boleh membantu anda. Perkhidmatan ini hanya diberikan untuk pelanggan yang mendaftar melalui ejenunifi.com sahaja.

Mesra

Anda boleh menghubungi kami sepanjang masa, sama ada melalui panggilan, whatsapp, email atau live chat kami.

Whatsapp
1
Perlukan Bantuan?
Hai.
Perlukan bantuan lanjut daripada kami?