Pengesahan Biometrik

Sila ambil maklum bahawa bermula 1 Oktober 2016, pihak TM mula melaksanakan sistem pendaftaran secara elektronik (E-FORM) untuk semua pelanggan yang ingin melanggan perkhidmatan TM UniFi, Streamyx, talian tetap dan lain-lain.

Melalui sistem ini, tiada lagi borang pendaftaran manual diperlukan untuk mendaftar perkhidmatan TM, dan digantikan dengan E-Form. Salah satu proses dalam sistem ini adalah pengesahan biometrik iaitu dengan imbasan ibujari berdasarkan rekod pada cip MyKad.

 

Bagaimana Untuk Melakukan Pengesahan Biometrik?

Kami memahami gaya hidup anda yang sentiasa sibuk dengan karier dan keluarga, tanpa ada masa untuk ke TMPoint untuk urusan pendaftaran dan imbasan ibujari. Oleh itu, kami akan datang kepada anda untuk urusan berkenaan yang hanya mengambil masa kurang daripada 5 minit. Imbasan ibujari boleh dilakukan di mana-mana sama ada di pejabat atau di luar rumah.

Sekiranya anda telah mendaftar untuk perkhidmatan UniFi dan Streamyx melalui kami, kami akan menghubungi anda untuk menetapkan tarikh, masa dan tempat untuk urusan imbasan ibujari ini.

 

Adakah Proses Pengesahan Biometrik ini Selamat?

Ya. Segala butir-butir peribadi anda hanya disimpan di dalam database TM, manakala data peribadi Mykad kekal di dalam sistem JPN.
Proses ini juga menjamin kad pengenalan anda tidak dapat disalahgunakan untuk tujuan lain.

promosi wifi pakej unifi kediaman home package unifi tm streamyx internet unlimited untuk rumah anda keluarga menonton hypptv pack belajar bekerja berhibur download movie streaming ejen unifi kawasan pejabat tm point
pakej wifi unifi biz perniagaan untuk pejabat kedai kilang promosi pendaftaran pakej internet telefon untuk business kl area ejen unifi kawasan jalan taman bandar pekan kota
pakej internet unifi lite light murah tm 129 unlimited broadband kuota 4g speed laju internet tm promosi murah ejen senang mudah cepat pasang area kawasan taman bandar jalan apartment flat pangsapuri kondo teres modem wifi router
semakan liputan unifi coverage check online form mudah untuk check service unifi streamyx kawasan bandar taman jalan apartment pangsa flat kondo rumah pejabat kedai
register internet unifi streamyx online mudah ejen senang tak perlu beratur daftar website whatsapp online sahaja promosi daftar unifi murah


Pertanyaan Pakej & Pendaftaran
Sila whatsapp 018-3755580 untuk jawapan pantas

Kami merupakan Penjual Sah TM (TM Authorised Reseller) sejak tahun 2005 dengan pengalaman luas mengendalikan pendaftaran UniFi dan Streamyx.

Sekiranya anda ingin melanggan UniFi atau Streamyx di rumah atau untuk perniagaan anda, sila hubungi kami untuk perkhidmatan pantas.

Anda boleh mendaftar secara online di laman web ini atau menghubungi kami melalui whatsapp 018-37.555.80. Perkhidmatan kami adalah percuma.

Tidak perlu bersusahdan bersesak untuk melanggan, kami akan menghantar wakil (runner) kami untuk urusan pengesahan biometrik (imbasan ibujari). Jimat masa dan petrol/toll!