Soalan Lazim (FAQ)

PELANGGAN BARU

Apa Itu UniFi?

UniFi ialah perkhidmatan jalur lebar oleh TM yang menggunakan gentian optik (fibre optic) untuk menyalurkan internet berkelajuan tinggi, telefon dan perkhidmatan IPTV ke premis pelanggan.

Adakah Alamat Saya Diliputi UniFi?

TM sentiasa menambah kawasan liputan UniFi dari semasa ke semasa. Buat masa sekarang, kebanyakan kawasan bandar dan sesetengah kawasan luar bandar sudah dilengkapi kemudahan ini. Untuk semakan alamat anda, sila isi borang SEMAKAN LIPUTAN

Apakah Pakej UniFi yang ada?

Pakej UniFi bergantung kepada jenis premis sama ada Kediaman atau Perniagaan.
Sila klik untuk melihat PAKEJ KEDIAMAN atau PAKEJ PERNIAGAAN

Bagi premis yang dikenalpasti sebagai premis perniagaan, pelanggan hanya boleh melanggan Pakej Perniagaan sahaja.

Bagaimana Untuk Melanggan UniFi?

Untuk melanggan UniFi, sila hubungi kami di talian 018-3755580 atau dengan mengisi borang PENDAFTARAN ONLINE .

Kami akan menghubungi anda selepas proses pendaftaran selesai. Pendaftaran berjaya sekiranya alamat pemasangan adalah dalam kawasan liputan UniFi. Anda boleh membuat semakan kawasan liputan UniFi menggunakan borang SEMAK LIPUTAN

Adakah EjenUniFi.com Mengenakan Caj untuk Pendaftaran?

Kami merupakan wakil penjual sah TM dan perkhidmatan kami adalah PERCUMA – tiada caj dikenakan untuk mendaftar.

Adakah Pemasangan UniFi Percuma?

Pemasangan Standard UniFi adalah PERCUMA.
Walaubagaimanpun, dalam sesetengah keadaan, pemasangan mungkin ditakrifkan sebagai Pemasangan Non-Standard yang akan dikenakan caj pemasangan oleh pihak kontraktor TM, contohnya pendawaian melebihi 15meter, pendawaian atas siling dan lain-lain.
Untuk memahami lebih lanjut mengenai pemasangan UniFi anda, sila rujuk video ini.

 

Bagaimana Meminda Tarikh Pemasangan UniFi?

Anda boleh memindah tarikh/sesi pemasangan UniFi dengan menghubungi talian Khidmat Pelanggan TM 100 atau +603 2241 1290 sekiranya anda membuat panggilan daripada luar negara.

Sekiranya anda ada pertanyaan lanjut berkenaan pakej UniFi, pendaftaran dan pemasangan, sila hubungi kami.

PELANGGAN SEDIA ADA

Bagaimana Untuk Menaiktaraf Daripada Streamyx kepada UniFi?

Sila hubungi kami untuk Permohonan Menaiktaraf Pakej Streamyx kepada UniFi atau sila isikan borang pendaftaran UniFi.
Tiada penalti/denda dikenakan sekiranya anda masih dalam kontrak Streamyx. Walaubagaimanapun, permohonan ini bergantung kepada ketersediaan perkhidmatan UniFi di alamat anda.

Bagaimana Mendapatkan Bantuan Teknikal?

Untuk bantuan teknikal, anda boleh menghubungi talian khidmat pelanggan TM 100+603 2241 1290 sekiranya membuat panggilan daripada luar negara.

Bagaimana Bertanya Mengenai Bil?

Untuk pertanyaan bil, anda boleh menghubungi talian khidmat pelanggan TM 100+603 2241 1290 sekiranya membuat panggilan daripada luar negara.

Bagaimana Untuk Memindahkan Perkhidmatan UniFi Sedia ada?

Sila ke cawangan TM Point berhampiran untuk memohon pemindahan alamat.
Tiada caj dikenakan untuk pemindahan. Proses pemindahan mengambil masa 3 – 7 hari, bergantung kepada jadual pemasangan dan ketersediaan perkhidmatan.

Sekiranya alamat baru tidak diliputi perkhidmatan UniFi, anda boleh menamatkan langganan tanpa dikenakan penalti.
Anda akan diminta untuk mengemukakan bil eletrik atau air sebagai bukti.

Sekiranya anda ada pertanyaan lanjut berkenaan bantuan teknikal dan bil, sila hubungi talian Khidmat Pelanggan TM 100
atau +603 2241 1290 (sekiranya membuat panggilan daripada luar negara).

promosi wifi pakej unifi kediaman home package unifi tm streamyx internet unlimited untuk rumah anda keluarga menonton hypptv pack belajar bekerja berhibur download movie streaming ejen unifi kawasan pejabat tm point
pakej wifi unifi biz perniagaan untuk pejabat kedai kilang promosi pendaftaran pakej internet telefon untuk business kl area ejen unifi kawasan jalan taman bandar pekan kota
pakej internet unifi lite light murah tm 129 unlimited broadband kuota 4g speed laju internet tm promosi murah ejen senang mudah cepat pasang area kawasan taman bandar jalan apartment flat pangsapuri kondo teres modem wifi router
semakan liputan unifi coverage check online form mudah untuk check service unifi streamyx kawasan bandar taman jalan apartment pangsa flat kondo rumah pejabat kedai
register internet unifi streamyx online mudah ejen senang tak perlu beratur daftar website whatsapp online sahaja promosi daftar unifi murah


Pertanyaan Pakej & Pendaftaran
Sila whatsapp 018-3755580 untuk jawapan pantas

Kami merupakan Penjual Sah TM (TM Authorised Reseller) sejak tahun 2005 dengan pengalaman luas mengendalikan pendaftaran UniFi dan Streamyx.

Sekiranya anda ingin melanggan UniFi atau Streamyx di rumah atau untuk perniagaan anda, sila hubungi kami untuk perkhidmatan pantas.

Anda boleh mendaftar secara online di laman web ini atau menghubungi kami melalui whatsapp 018-37.555.80. Perkhidmatan kami adalah percuma.

Tidak perlu bersusahdan bersesak untuk melanggan, kami akan menghantar wakil (runner) kami untuk urusan pengesahan biometrik (imbasan ibujari). Jimat masa dan petrol/toll!